Burnout Paradise Remastered İnceleme

 


Geliştirici: Criterion Games / Stellar Entertainment

Yayıncı(lar): Electronic Arts

Oyun motoru: Bilinmiyor

Platform(lar): PS4/Xbox One/PC

Tür: Yarış/Arcade

Boyut: 10 GB

Web Sayfası: https://www.ea.com/games/burnout/burnout-paradise-remastered[/url]

Çıkış Tarihi: 16.03.2018

 



 

Yıllar geçiyor ve yaşlanıyoruz şimdi karşımızda 10 yıl önce çıkışını yapmış Burnout Paradise’nin Remastered sürümü var geçtiğimiz aylarda bir sızıntı sonucu şans eseri öğrendiğimiz oyun 16 Mart tarihinde çıkışını gerçekleştirdi. Evet tam 10 yıl önce dile kolay, bu oyunun çıkışını dün gibi hatırlıyorum zaman ne kadarda çabuk geçiyor öyle değil mi? Burnout serisi tarihi eski olan oyunlardan biridir, ilk olarak Acclaim Entertainment tarafından yayınlanan oyun Kasım 2001 yılında piyasaya sürüldü. Bu oyun yapımcısını Burnout’tan önce 1999 yılında Re-Volt adında ki yarış oyunu ile tanımıştım, bu oyunda RC (Uzaktan Kumandalı) arabaları kontrol ettiğimiz bir yarış oyunuydu ve çok eğlenceli bir yapısı vardı, sokaklardan evlerin içersine birçok farklı mekanda arabalarımızı sürüğümüz Re-Volt zamanında üzerinde çokça zaman geçirdiğim oyunlardan biridir. Merak edenler için oyunun akıllı telefonlar için geliştirilen sürümüne bakmalarını tavsiye ederim. (Ücretli sürüm yanında ücretsiz demo sürümüde bulunuyor.) Şahsen ben kendi telefonuma indirdim nostalji amaçlı zaman, zaman açar oynarım. :) Acclaim Entertainment, Playstation 2 döneminin bilinen yapımcılarından biriydi South Park, Batman ve Alilen gibi oyunları geliştirmişlerdi ama 2000’li yıllarda yaşadıkları ekonomiksel zorluklar sebebiyle 2004 yılında çalışanlarına maaşlarını ödeyemez olmuş ve o yıl kapanmıştır. Oyun dünyasına güzel eserler bırakan bu firmanın kapanması benim gibi sevenlerini üzmüştür. :( Acclaim Entertainment kapanması sonucu Criterion Stüdyosu, Electronic Arts çatısı altına girdi ve oyunlarını EA çatısı altında geliştirmeye devam etti.

 

Paradise City'e Hoşgeldiniz.:)

 

Şimdi gelelim oyunumuzu incelemeye Burnout Paradise eski bir oyun ve birçok oyuncu bu oyunu oynadı ama halen daha oynamayan oyuncular var aramızda bu incelemeyi hiç oynamamış arkadaşlarımıza göre anlatacağımı söylemek isterim :) Oyunu açtığımızda bizleri bir menü karşılıyor bu menüde –Enter Paradise City, - Start a Party ve – Big Surf Island menüleri karşılamakta. Enter Paraside City oyunun şehiriçinde  gezmemizi sağlayan mod. Start a Party oyunu çoklu oyuncu modu bu modla internet üzerinden arkadaşlarınız yada tek konsolda iki kişinin oyunu oynamasını sağlıyor. Big Surf Island ise geçmişte DLC ile gelen Remastered sürümde ise içinde bulunan yeni bir harita. Burnour Paradise’de bizleri büyük bir harita olan Paracity City’de serbestçe gezme imkanı sunuyor, şehrin büyüklüğü 30 kilometre kadar diyebilirim. Şehir belki bir GTA V haritası kadar detaylı ve canlı değil ama banliyölerden, sahillere ve yüksek tepelere sahip, şehrin her bir noktasına özgürce arabanız yada motorsikletinizle gidebilirsiniz, ister rampalardan zıplayın ister otoban yada yollarda Nitro ile hız denemesi yapın şeçim size kalmış, oyunda zıplayıp hoplayabileceğiniz özel olarak yapılmış birçok yerde var yol kenarlarında barikatlarla kapatılmış uçurumlardan kırık köprülerin bir ucundan bir ucuna uçmak gibi adrenalin tavan yapacak birçok imkan mevcut. Açıkçası 10 yıl önce çıkmış bir yarış oyunu için oldukça detaylı bir haritaya sahip Burnout Paradise. Şehirde gezerken ekranın sağ alt tarafında ki mini haritadan haritanın neresinde olduğunuzu yada eventleri gerçek zamanlı olarak takip etmeniz mümkün. Eventlerden herhangi birine girmek isterseniz R2 ve L2 düğmelerine aynı anda basmanız gerekiyor ve bu şekilde yarışa katılmış oluyorsunuz.

 

Biri Hızlı ve Öfkeli mi dedi? :)

 

Yalnız Burnot Paradise’de yarışlara katıldığınızda sağ alttaki haritada nereye gitmeniz gerektiğini gösteren bir çizgi olmadığını söylemek isterim normalde birçok Arcade oyunda mini haritada çizili nereye gitmeniz gerektiğini gösteren bir işaret olur bu Burnout Paradise’de yok. Peki nasıl gidicez diyebilirsiniz, o mini haritada sadece Finish çizgisi bulunmakta yani oyunda gideceğiniz yolu siz seçmek zorundasınız. :) Dürüst olmak gerekirse haritayı bilmiyorsanız yolu şaşırmak an meselesi diyebilirim bu yüzden yolu uzatıp rakiplerinizin önünüze geçmesi an meselesi, bu oyunda başarılı olmak istiyorsanız haritayı ezberlemek zorundasınız yoksa işiniz biraz zor. Oyunda normal yarışlar haricinde de farklı modlar bulunuyor bu modlardan biride Marked Man. Bu arkanızda sizi kovalayan siyah renkli araçlar oluyor sizde bu araçların hedefisiniz yani hem bu araçlardan kaçmanız gerekiyor hemde gitmeniz gereken hedefe sağlam bir şekilde gitmeniz gerekiyor, biraz zorlayıcı olsada en eğlenceli yarışlardan biri olduğunu söyleyebilirim.

 


Burnout Paradise’de şehir içinde benzin istasyonları, boya atölyeleri ve kaportacılar bulunmakta, benzin istasyonlarında nitronuzu doldurabilirken boya atölyelerinde aracınızı boyatabilirsinizi kaportacılarda da hasarlı arabanızı sıfır hale getirmeniz mümkün. Yalnız benzin istasyonlarına girmek için yavaşlamanıza gerek yok istasyınun içinden 200km/h ile geçerken bile nitronuzu doldurmanız mümkün. :) Criterion oyunu geliştirirken hiç tansiyonun düşmesini istememiş olmasını burdan anlayabiliyoruz. Burnout Paradise’de birçok araç bulunuyor ama bu araçlar lisanslı modeller değil geliştiricinin bazı arabalardan ilham alarak tasarladığı araba ve motorsikletlerden oluşuyor. Bu araçları sınıflarına göre ayırırsak normal otomobil, motorsiklet, Legendary Cars yani Hotroad sınıfı, Modifiyeli arabalar, Polis arabaları ve Offroad sınıfı arabalardan oluşuyor yani çeşitlilik yeterli bir seviyede.

 


Burnot Paradise Remastered, Playstation 3 döneminde çıkmış tüm DLC’leri içerdiğini söylemek isterim. Yani motorsikletlerden daha sonra DLC ile eklenmiş otomobillere ve Big Surf Island haritasına kadar tüm DLC’ler Remastered sürümün içinde var. Burnot Paradise Remastered, eski nesil sürümüne göre 4K kaplamalar ile güncellenmiş 1080p/4K 60fps desteği ile geliyor, ben oyunu Playstation 4 Pro’da oynadım ve en ufak bir performans sorunu yaşamadım. Zaten Playstation 3 döneminde de 60 fps çalışan oyun o dönemde de performans sorunu yaşatmıyordu bu sorunsuzluk 4K teknolojisi ile Playstation 4’de de devam ediyor. Oyunun grafiklerini yeni nesil oyunlarla karşılaştırmak istemiyorum sonuçta eski neslin bir oyunu haliyle yeni nesil oyun grafikleri ile boy ölçüşecek seviyede değil ama oyunun kaplamalarının güncellemesi ile grafiksel olarak sırıtmayan bir oyun var karşımızda. Oyun her ne kadar Criterion Games tarafından geliştirilmiş olsada Remastered sürüm Stellar Entertainment tarafından geliştirilmiş. Oyun sesleri ve müzikleri temposu bir hayli yüksek olan oyunumuzda bir hayli eğlenceli, yarış oyunlarında araç sesleri kadar müziklerde önemli Burnout Paradise bu konuda da sınıfı geçiyor.

 


Peki Burnout Paradise Remastered alınır mı? Eğer araba yarışlarını seviyorsanız kaçırmayın özellikle Arcade türü arıyorsanız bu oyun ilginizi çekecektir. Peki daha önce PS3 yada diğer sistemlerde oynadım yinede alınır mı? Bende Playstation 3’de oynamıştım ama güzel bir oyun olması sebebiyle Playstation 4 içide aldım hem oyun daha net bir görüntüye sahip hemde o dönemde çıkmış tüm DLC’ler bu Remastered sürümünde olması sebebiyle alınması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum. Yalnız oyunun fiyatı Remastered bir oyun için yüksek bulduğumu söylemeden edemiycem. Burnot Paradise Remastered, 39.99 Euro satış fiyatı bu oyun için kesinlikle yüksek sonuçta yeni bir oyun değil ve eski oyuna göre 4K kaplamalar haricinde bir yenilik getirmiyor. Bir incelemenin daha sonuna geldik umarım faydalı bir inceleme olmuştur, herkese iyi oyunlar.

 

Artılar: 

+ Bitmek bilmeyen aksiyon

+ Tüm DLC'leri barındırması

+ Eğlenceli oyun yapısı

 

Eksiler:

- Fiyatı Remastered bir oyun için pahalı

- Yön bulmak zorlayıcı olabiliyor.

 

Oyun Puanım: 

Grafik: 70/100

Ses: 80/100

Oynanış: 80/100

 

Sonuç: 77


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar