Battlezone VR Kullanıcı İncelemesi

 


Geliştirici: Rebellion

Yayıncı: Sony Interactive Entertainment

Oyun motoru: Asura Engine

Platform(lar): PlayStation 4 Exclusive

Çıkış Tarihi: 13 Ekim 2016

 

Yeni bir inceleme ile herkese merhaba, bu sefer inceleyeceğim oyun bir Playstation VR oyunu olan Battlezone VR arkadaşlar, Playstation VR’ın 24 Ocak 2017 tarihi ile ülkemizde çıkışını gerçekleştirmesinden sonra bu oyunu incelemeye karar verdim, hem Playstation VR almayı düşünenler hemde sahibi olupta bu oyunu merak edenler için umarım yararlı bir inceleme olur. :)

 


Battlezone tarihi aslında bu oyundan çok daha eskiye dayanıyor, ilk olarak 1980 yılında Atari tarafından piyasaya sürülen ilk Battlezone, dönemine göre çok fazla ses getirmiş bir oyundu, ses getirmesinin en büyük nedenlerinden biride ilk üç boyutlu oyun olması ve bunun getirdiği farklı oyun tecrübesi diyebiliriz. Hatta o dönem askeri eğitim için "Bradley Trainer" adında özel bir sürüm bile geliştirilmiş. Bunun haricinde Battlezone’nun birçok sürümü çıktı şimdi karşımızda Rebellion tarafından geliştirilen Sony tarafından dağıtımı yapılan ilk olarak 2015 yılında duyduğumuz Battlezone VR var, oyunu kısaca sizlere anlatmaya çalışıcam.

 


 

Battlezone VR başladığımız anda kendimizi bir tankın içersinde buluyoruz, VR teknolojisi ile kendinizi bir tankın içinde bulmak gerçekten etkileyici diyebilirim, kafanızı nereye çevirirseniz tankın o bölümünü görmek farklı bir tecrübe :)  Tankın içinde görebildiğimiz şeyler ise düşmanlarımızı görebileceğimiz bir Radar, aracı kontrol ettiğimiz gaz kolları hatta aracın elektrik kablolarına kadar detaylıca modellenmiş olması gayet hoş olmuş. :) Battlezone VR gelecek bir dönemde geçmekte ve dünyayı istila etmiş düşmanlarla mücadelemizi konu almakta, görevimiz bu düşmanları temizlemek arkadaşlar. Düşmanlarımız arasıda tanklardan, dronelara, taretlerden birçok mekanik araç bulunuyor. İçinde bulunduğumuz Tankı biraz inceledikten sonra karşımıza bir menü çıkmakta, bu menüde Play Online, Play Offline, Arsenal, Customisation, Extras ve Settings bölümleri yer alıyor, bunlardan kısaca bahsetmek istiyorum “Play Online” arkadaşlarınızla görevleri yapabileceğiniz bir bölüm, oyunda ki görevleri ister kendi arkadaşlarınız ile ister oyunun kendi bulduğu diğer Playstation kullanıcıları ile oyundaki görevleri tamamlamak mümkün, oyunda üç arkadaşınızla ilerlemek mümkün. Battlezone'da görev yapmak için ufak bir harita benzeri bir menüden görevi yapmak istediğimiz yeri seçiyoruz, altıgen şekiller üzerinde gördüğümüz haritada tahmin edebileceğiniz üzere yerlerin tamamı açık değil, oyunda ilerledikçe kazandığımız puanlarla yeni bölümleri açıp oyunda ilerleme sağlıyoruz. Bu arada eğer bir kulaklığınız varsa arkadaşlarınızla iletişim kurarak oyunu oynamak mümkün. “Play Offline” ise adından da anlaşılacağı üzere görevleri tek başınıza yapmanıza olanak tanıyor, oyunda ilerledikçe bazı görevlerin zorluğu oyunda tek başınıza ilerlemenizi biraz zorlaştırıyor. "Arsenal" ise aracınızın silahlarının güçlerini ve ne kadar hasar verdiği gibi bir takım verileri göstermekte. "Customisation" ise tankımızı özelleştirebileceğimiz bir bölüm, burda kokpitten aracın dış görüntüsüne kadar özelleştirme yapmak mümkün, hatta korna ve aracın kokpitin içine koyabileceğimiz maket seçenekleride bulunmakta :) maket olayı hoş bir detay olmuş siz oyunda savaşırken konsolun bir kenarında kafası sallanan bir maket görmek insana tebessüm ettiriyor. :) "Extras" bölümünde Credits ve Manuel bulunmakta, bunun haricinde yazımın ilk kısmında bahsettiğim ilk Battlezone oyununu VR ile oynama imkanıda bu bölümde bulunuyor, evet yapımcı ekip bir süpriz yapıp ilk oyunu Battlezone VR'a getirmişler, bu özellik 20 Aralık 2016 tarihi itibarı ile ücretsiz bir güncelleme ile geldiğinide söylemek istiyorum. Bu oyunu oynamamış ve merak edenler için bulunmaz bir deneyim diyebilirim, VR ile 1980 yılının oyununu oynamak gerçekten çok farklı bir tecrübe. :)  





Oyunun kontrollerinden biraz bahsetmem gerekirse Battlezone VR'ı Dualshock 4 ile oynuyoruz oynarkende oyunun içinde üç boyutlu olarak Dualshock'u görebiliyoruz, oyunun kontrolleri gayet basit, L3 ile tankı kontrol ederken R3 ile'de silahımızı yönetiyoruz. L2'ye bastığımızda tankımız Turbo moduna geçmekte bu sayede daha hızlı gitmekte, R2 düğmesi ise atış yapmamızı sağlıyor. Oyunu oynamak gayet basit, sadece ilerleyen bölümlerde düşmanlarımız zorlaşıyor ve sizi daha acımasız bir şekilde vurabiliyorlar, zor bölümlerde arkadaşlarınızla oyunu oynamak işinizi kolaylaştırıyor.

 


 

Battlezone VR’nin grafikleri oyunun tarzına göre gayet sevimli olmuş. İlk oyunun modern hali gibide diyebiliriz fakat PS4 Pro Enhanced destekli bir oyun için grafikler sönük kaldığını söylemek istiyorum, şahsen bu desteği bulunan bir oyundan daha iyi bir grafik kalitesi beklerdim. Her ne kadar grafikler çok iyi olmasada oyunun tarzı gereği bunu normal karşılamak gerekiyor zaten bu durumu oyunu oynadıkça fark etmiyorsunuz bile. Oyunda ki seslendirmelerden de biraz bahsedecek olursam seslendirmeler retro havasında buda ilk oyunun atmosferine sadık kalmasına imkan veriyor. Tankın silah seslerinden patlama seslerine kadar herşey gayet güzel. Battlezone VR, Playstation VR’ın kısıtlı oyun listesine göre iyi bir oyun arkadaşlar, daha iyi olabilirmiydi elbet olabilirdi ama şuan için Playstation VR ile tank kullanabileceğimiz kaç tane oyun var? Oyunu yarım saatlik dilimlerle oynadım bu oynama süresi sonunda baş dönmesi ve mide bulantısı yaşadım kullanmak isteyenler oynayabilir her ne kadar uzun süre oyunu oynamak bende baş dönmesi ve mide bulantısı yapmış olsada belirli aralıklarla bu oyunu oynamak eğlenceli, yalnız bu baş dönmesi ve mide bulantısı herkesin başına gelmediğini söylemek istiyorum ama genel olarak bu durum yaşanıyor bu oyunda. Bir incelemenin daha sonuna geldik arkadaşlar merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, herkese iyi oyunlar.

 

Oyudaki (+) artılar:

+ VR ile tank kullanma imkanı

+ İlk Battlezone oynama imkanı

 

Oyunda ki (-) eksiler:

- Bazı grafiksel hatalar

- Baş dönmesi ve mide bulantısı yapması

- Grafikler daha iyi olabilirdi

 

Oyun Puanım:

 

Grafik: 70/100

Ses: 70/100

Oynanış: 70/100

 

Sonuç: 70


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar