Until dawn Kullanıcı İncelemesi

 


Arkadaşlar oyunu bitirdim sizler için bir kullanıcı incelemesi yazmaya karar verdim, Until Dawn 2012 yılında Playstation 3 için duyurulmuştu daha sonra bu oyundan hiç haber alınamadı herkes iptal edileceğini düşünürken 2014 Ağustos ayında oyunun PS3 için iptal edilip PS4 için geliştirildiği açıklandı ve bugün (26.08.2015) çıkışını yapmış bulunmakta, Until Dawn bir korku oyunu ve sadece Playstation 4 sahiplerinin oynayabileceği bir exclusive yani bu oyunu oynamanız için bir PS4 şart.  




Oyun Başlasın..

Evet oyunu yavaştan anlatmaya başlayabilirim oyunun konusu bir arkadaş grubunun heryıl düzenlediği dağ evi etkinliğini konu alıyor sekiz arkadaş olan Sam, Mike, Josh, Ashley, Chris, Matt, Emily ve Jessica, ikiz kardeşler Hannah ve Beth’in kaybolmalarından bir yıl sonra tekrar bir araya gelirler. Ancak bir araya geldikleri kabinde, onları öldürmek için elinden geleni yapan bir katilden kaçmak zorundadırlar. Bu sırada psikiyatrist Dr. Hill, gizemli bir kişilikle görüşme yapmaktadır. Oyun Supermassive Games tarafından geliştirilmiş Sony Computer Entertainment tarafından da dağıtımı üstlenmiş. Until Dawn konu olarak biraz klasik olsada hikayeyi işleyiş bakımından gayet başarılı bir yapım bu kadar klasik konu ancak bu kadar güzel işlenebilirdi diyorum, oyun tam bir film havasında geçiyor ve zamanı geldiğinde tüm karakterleri yönetiyorsunuz. Until Dawn, Türkçe altyazı seçeneğine sahip ve bunda emeği geçen arkadaşlara teşekkürlerimi iletmek istiyorum (23 Studios) çeviriler gayet güzel ve bu sefer front boyutu iyi ayarlanmış. (The Order 1886 gibi ufak yazılar yok) Oyunu oynarken birçok seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz ve bu seçimler kelebek etkisi yaratıyor ve gelecekteki olayların kaderini değiştiriyor. Seçimlerde zor karar vereceğiniz bölümler olacak ve verdiğiniz karara göre oyunun sonuda değişmekte. Oyun yaklaşık olarak 8 saat sürmekte ve açıkçası bu sürenin daha uzun olmasını dilerdim bu durumdan The Order 1886 fazlasıyla eleştiri almıştı ama Until Dawn'ın The Order 1886'ya göre fazlası mevcut oyunu tekrar oynamak için bir sebebiniz daha var çünkü oyunda farklı seçimler olduğu için oyunun gidişatını değiştirecek seçenekler mevcut buda oyunu tekrar oynamanızı sağlayabilir ki ben bir daha bitirmeyi düşünüyorum.  



Grafik..

Until Dawn, Killzone: Shadow Fall'dan tanıdığımız Umbra 3 grafik motorunu kullanıyor bu motor gayet başarılı yeni nesil bir motor ve bu oyunda da kalitesini göstermiş, oyundaki karakterler gerçekten çok iyi modellenmiş insana gerçekmiş hissi veriyorlar oyunda ki karakterler zaten gerçek hayatta olan oyuncular ve gerçek halleri arasında pek fark olduğu söylenemez özellikle yüz modellemeleri çok başarılı. Karakterler haricinde çevre modellemeleride gayet başarılı ve yeni nesilde gördüğümüz en iyi çevre tasarımına sahip oyunlardan biri olduğunu söyleyebilirim yaknız oyunda ufak tefek modelleme hatalarıda yok değil bazen çevre modellemelerinde bazende karakter modellemerinde sorun olabiliyor büyük bir ihtimal yama ile düzeltilecektir. Until Dawn 1080p 30fps hızıyla çalışmakta ama 30 fps'de stabil olduğu söylenemez oyunda çok fazla frame düşmesi mevcut ve bazen rahatsızlık verebiliyor bu durum umarım bu sorunda bir yama ile düzeltilir. Until Dawn, PS4 sistemini ıstıyor oyunu oynarken farnın sesini rahatlıkla duyuyordum   böyle güzel grafiklerde ısınması normal durum tabiki.  


Oynanış..

Oyunun çok fazla zor olduğu söylenemez ara sahnelerde bol bol     kullanıyorsunuz yaptığınız seçime görede bu düğmelere basma süresi farklılık göstermekte ve bir hayli zor hal almakta bazı bölümlerde sabit kamera açısında karakteri yönetmek biraz zor olabiliyor hatta bazen köşelerden çıkarmakta zorlandım diyebilirim   bu oyunda Touch Pad'de kullanılıyor bu özellik güzel olmuş bir kitabı incelerken sayfa değişimlerini touch pad'den yapıyorsunuz ve bu gayet kullanışlı hatta cep telefonunuzu açmak içinde Touch Pad kullanıyorsunuz. Bunların haricinde oyunda bazı sahnelerde harektsiz olmanız gerekiyor Dualshock 4'ün içinde yer alan hareket sensörü sayesinde yaptığınız hareketler oyuna yansıyor ve bu sahneler braz dikkat istiyor oyuna farklı bir hava kattığını söyleyebilirim ve bazı sahnelerde hayati öneme sahip. Oyunda çok fazla yerinizden zıplatacak sahne mevcut o yüzden dikkatli olmakta fayda var.  


Ses..

Oyundaki seslendirmeler başarılı müziklerde bir korku filmi havasında müzikler Ocean Way Nashville stüdyosunda kayıt edilmiş ve gayet başarılı ani gerçekleşen sahnelerde seslendirmeler ve müzikler süper buda koltuğunuzdan zıplamanıza neden oluyor.  


Sonuç..

Until Dawn uzun süren bir geliştirme sürecinden geçen bir yapım iptal edilen PS3 sürümü sonrası yapılan birçok emek çöpe gittiği için oyunun 2012 yılında duyurulmasının pek bir önemi yok sanırım oyunun PS4 için yapılmasına 2013 yılında karar verildi ve o dönemden beri PS4 için geliştirilmiş bir oyun Until Dawn. Korku oyunalrına ilgisi olan arkadaşlar bu oyunu mutlaka oynamaları gerektiğini düşünüyorum oyun tam bir film havasında geçmekte ve yaptığınız seçimlere göre gelecek şekillenmekte oyunda tempo genel olarak başarılı ve hikaye işleyişi gayet güzel oyundaki birçok karakteride yönetebilmek oyuna farklı bir hava katmış oyunu bir kere bitirmiş olsanız dahi birkere daha bitirmek için nedeniniz var farklı sonuç için ikinci kez bitirilebilecek bir oyun Until Dawn, eğer bir PS4'nüz varsa ve korku oyunlarını seviyorsanız bu oyun tam size göre herkese iyi forumlar.  



Oyun Puanım:


Grafik: 90

Ses: 80

Oynanış: 70

Sonuç: 80

Eğer oyun PlayStation 3 için çıksaydı böyle görünecekti:












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar